Het visum Australië aanvragen

Aanvragen verplicht

Bent u van plan om op vakantie of zakenreis te gaan naar Australië? Vergeet dan niet een visum aan te vragen. Reizigers zonder geldig visum worden niet toegelaten op vluchten richting Australië. Dit geldt voor alle reizigers die niet de Australische nationaliteit hebben. Als u de Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft, kunt u het visum Australië via deze website aanvragen met behulp van een online aanvraagformulier.

Zonder geldig visum kunt u niet naar Australië reizen. Zorg ervoor dat u uw aanvraag tijdig indient, zo mogelijk enkele weken voor vertrek.

Start de aanvraagprocedure

Hoelang duurt het aanvragen van een visum?

Het aanvragen zelf hoeft niet langer dan enkele minuten te duren. Het aanvraagformulier bevat vooral vragen over de contactgegevens en paspoortgegevens van de reiziger. Wanneer de volledige aanvraag inclusief betaling is ingediend, duurt het doorgaans ongeveer een week voordat het visum wordt toegekend. Het kan in uitzonderlijke situaties echter voorkomen dat een aanvraag langer in behandeling blijft staan. Daarom wordt geadviseerd de aanvraag van het visum direct na het boeken van het ticket in te dienen. Het is ook mogelijk al een aanvraag voor het visum Australië in te dienen voordat het vliegticket is geboekt.

Aanvragen met spoed

Reist u al op korte termijn en heeft u nog geen visum Australië aangevraagd? Als u gebruikmaakt van de spoedprocedure (toeslag: €9,95 p.p.) wordt het visum met 90% zekerheid binnen 3 dagen toegekend. Na toekenning wordt het visum Australië per e-mail verstuurd en dient het document te worden geprint en meegenomen op reis.

Kan ik een aanvraag indienen voor een ander?

Als u toestemming heeft van de betreffende reiziger mag u ook een aanvraag indienen voor het visum Australië van een ander. Wel heeft u diens paspoortgegevens nodig om de het aanvraagformulier in te kunnen vullen. Kinderen onder 16 jaar hebben ook toestemming nodig van hun ouders om een aanvraag in te mogen dienen; ouders mogen dat uiteraard ook voor hen doen. Dient u een aanvraag in voor een aander? Let er dan goed op dat u geen fouten maakt bij het invullen van het formulier. Als u twijfelt is het verstandig om te stoppen met de aanvraag en de reiziger zelf een aanvraag te laten indienen. In het geval dat een aanvraag wordt afgekeurd kan dit erin resulteren dat een volgende aanvraag ook wordt afgekeurd, zelfs als daarbij wel alle ingevulde gegevens kloppen. Het kan dan noodzakelijk zijn om een bezoek te brengen aan de ambassade van Australië om de fout te herstellen.

Schildpat

Welke variant moet ik aanvragen?

Er zijn verschillende soorten visa voor Australië. In de meeste gevallen voldoet de eVisitor variant. Wel is het verstandig om altijd even te checken of u aan de voorwaarden van dit visum voldoet of dat u een andere variant nodig heeft. Bijvoorbeeld een ETA Australië; voluit Electronic Travel Authority Australië. Deze variant is duurder dan een eVisitor en qua reisdoel en maximale reisduur zijn deze varianten gelijk aan elkaar. Het ETA is echter ook aan te vragen door reizigers die geen Europese nationaliteit hebben. Gaat u werken in Australië? Dan is meestal een specifiek werkvisum benodigd.

Bewaar het visum na toekenning uitgeprint op A4-formaat bij uw paspoort gedurende de gehele reis naar Australië.

Geldigheidsduur visum

Het visum Australië is een jaar geldig. Deze termijn geldt vanaf het moment dat het document wordt toegekend (meestal enkele dagen na het aanvragen). Het aantal keren dat binnen dat jaar met het visum Australië binnen gereisd mag worden, is onbeperkt. Langer dan 3 maanden achter elkaar in Australië verblijven is echter niet toegestaan. Het visum aanvragen mag zo vaak als u wilt. Wanneer u zich al in Australië bevindt, is het niet mogelijk om een nieuwe aanvraag in te dienen.

Voorwaarden en geldigheid

Er zijn een aantal voorwaarden waaraan reizigers dienen te voldoen die online hun visum aanvragen. Allereerst moet het reisdoel zakelijk of toeristisch zijn. Daar hoort ook het uitvoeren van vrijwilligerswerk bij. Betaalde werkzaamheden uitvoeren is echter niet toegestaan. Hier is een werkvergunning of Working Holiday Visum voor nodig. Tevens dient het paspoort nog minimaal een halfjaar geldig te zijn bij aankomst in Australië. Mocht dit niet het geval zijn, vraag dan eerst een nieuw paspoort aan alvorens het visum Australië aan te vragen. Het visum is namelijk gekoppeld aan uw paspoort. Zorg er ook voor dat u beschikt over een Nederlandse of Belgische zorgverzekering (afhankelijk van uw nationaliteit). Wanneer u tuberculose heeft, mag u niet naar Australië reizen.

Ik voldoe aan de voorwaarden en wil een aanvraag indienen