Australische ambassade

Wat doet de Australische ambassade?

Den Haag is de enige Nederlandse stad waarin de vertegenwoordiging van Australië is gevestigd. De Australische ambassade houdt zich bezig met het behartigen van Australische belangen in Nederland en het onderhouden van een goede samenwerking met de Nederlandse overheid. Daarnaast vertegenwoordigt de ambassade Australië bij de internationale hoven, rechtbanken en overige in Den Haag gevestigde organisaties. De ambassade biedt consulaire ondersteuning aan Australiërs in Nederland, maar verwerkt geen visumaanvragen voor Nederlanders die naar Australië reizen.

Waarvoor kunt u terecht bij de Australische ambassade?

Bij de Australische ambassade kunt u geen visumaanvraag indienen. Advies over het aanvragen van een visum is ook niet te verkrijgen via de ambassade van Australië. Op de website van de ambassade is wel andere praktische informatie ter voorbereiding op uw reis te vinden. Bij een reis naar Australië komt immers veel kijken, waardoor gemakkelijk essentiële zaken over het hoofd gezien worden. Als u er niet uitkomt met het aanvragen van een visum voor Australië, kunt u contact opnemen met het Global Service Centre, een afdeling van het Australische Ministerie van Binnenlandse Zaken, die verantwoordelijk is voor visumaanvragen. De contactgegevens van het Global Service Centre zijn te vinden op de website van de Australische ambassade. Het Global Service Centre is telefonisch en via een contactformulier bereikbaar, maar biedt alleen ondersteuning in het Engels. De ambassade is niet telefonisch bereikbaar. De ambassade kan op afspraak bezocht worden op de Carnegielaan 4 in Den Haag. Dit is echter niet nodig als u online een visum aanvraagt.

Eerst een visum, dan een vlucht

De Australische ambassade geeft aan dat het beter is om voorafgaand aan het boeken van een vlucht een visum aan te vragen. Zonder visum is het namelijk niet mogelijk om Australië in te reizen. Bent u van plan om een eVisitor visum Australië aan te vragen, kijk dan eerst of u voldoet aan de voorwaarden voor het aanvragen van een online visum. Deze variant is namelijk goedkoper, eenvoudiger aan te vragen en wordt sneller toegekend dan andere visumtypen.

Voldoen u en uw reisdoel aan de voorwaarden van een online visum? Zoek dan niet verder en vraag meteen uw visum Australië aan.

De Australische ambassade in Den Haag

Werken in Australië

Bent u van plan te gaan werken in Australië? Dan is het van belang om goed uit te zoeken wat hier allemaal bij komt kijken. Advies over specifieke werkzaamheden zal de Australische ambassade u niet kunnen bieden. Echter wordt er op de website van de ambassade wel doorverwezen naar websites die u meer relevante informatie kunnen bieden. Een zakenreis maken naar Australië is meestal probleemloos met een e-visum mogelijk. Als u in dienst treedt bij een Australische werkgever, dient u echter over een werkvisum Australië te beschikken.

Studeren in Australië

Veel studenten gaan naar Australië om hun vaardigheden te verbeteren en hun kennis te verbreden. Australië bezit dan ook 8 van de best beoordeelde universiteiten ter wereld. Deze universiteiten staan in de wereldtop 50 op het gebied van technologie en techniek, letteren- en geesteswetenschappen, gezondheidszorg, life sciences, exacte en sociale wetenschappen. Als u wilt studeren in Australië, dient u voor uw vertrek een visum aan te vragen. Voor een training of studie die niet langer duurt dan 3 maanden en niet medisch is, voldoet het e-visum meestal. Wilt u langer in Australië studeren, dan heeft u een specifiek studievisum nodig. Op de website van de Australische ambassade is veel informatie beschikbaar over studeren in Australië.