Australische ambassade

Wat doet de Australische ambassade?

Den Haag is de enige Nederlandse stad waarin de vertegenwoordiging van Australië is gevestigd. De Australische ambassade houdt zich bezig met het behartigen van Australische belangen in Nederland en het onderhouden van een goede samenwerking met de Nederlandse overheid. Daarnaast vertegenwoordigt de ambassade de internationale hoven, rechtbanken en overige in Den Haag gevestigde organisaties. Ook kan de Australische ambassade voor hulp bij visum aanvragen worden ingeschakeld.

Waarvoor kunt u terecht bij de Australische ambassade?

Bij de Australische ambassade kunt u geen visumaanvraag doen. Advies over het aanvragen van een visum is ook niet te verkrijgen via de ambassade van Australië. Indien u van plan bent om naar Australië te reizen, is het wel nuttig om de website van de ambassade te bezoeken voor praktische informatie ter voorbereiding op uw reis. Hier komt immers veel bij kijken, waardoor gemakkelijk essentiele zaken over het hoofd gezien worden. Als u er niet uitkomt met het aanvragen van een visum voor Australië, kunt u een afspraak maken via de website van de Australische ambassade. Echter kunt u met vragen over het visum beter terecht bij het Global Service Center. De contactgegevens van het Global Service Center zijn te vinden op de website van de Australische ambassade. Ook voor het aanvragen van een rijbewijs of andere documenten dient u eerst een afspraak te maken via de website. De ambassade is niet telefonisch bereikbaar. Voor het online visum aanvragen is het niet nodig om de Australische ambassade te bezoeken. Deze is te bezoeken op de Carnegielaan 4 in Den Haag.

Eerst een visum, dan een vlucht

De Australische ambassade geeft aan dat het beter is om voorafgaand aan het boeken van een vlucht een visum aan te vragen. Zonder visum is het namelijk niet mogelijk om Australië in te reizen. Bent u van plan om een visum Australië aan te vragen, check dan eerst de voorwaarden voor het aanvragen van een online visum Deze variant is namelijk goedkoper, minder gedoe om te regelen en na het indienen van de aanvraag ontvangt u de online versie eerder dan de fysieke versie.

Voldoen u en uw reisdoel aan de voorwaarden van een online visum? Zoek dan niet verder en vraag meteen uw visum Australië aan.

De Australische ambassade in Den Haag

Werken in Australië

Denkt u eraan om te gaan werken in Australië? Dan is het van belang om goed uit te zoeken wat hier allemaal bij komt kijken. Advies over wat qua werk het beste bij u past, zal de Australische ambassade u niet kunnen bieden. Echter wordt er op de website van de ambassade wel doorverwezen naar websites die u wellicht meer relevante informatie kunnen bieden. Als u voor werk naar Australië wilt reizen, dient u over een werkvisum Australië te beschikken.

Studeren in Australië

Veel studenten gaan graag naar Australië voor het verbeteren van hun vaardigheden en het verbreden van hun kennis. Australië bezit dan ook 8 van de best beoordeelde universiteiten over de hele wereld. Haar universiteiten staan in de wereldtop 50 van de technologie en techniek, letteren- en geesteswetenschappen, gezondheidszorg, life sciences, exacte en sociale wetenschappen. Als u wilt studeren in Australië aanvragen, dient u voor uw vertrek een visum aan te vragen. Op de website van de Australische ambassade is veel informatie beschikbaar over studeren in Australië.