Als toerist naar Australië

Toeristenvisum Australië

Er zijn verschillende visums voor toeristen die naar Australië reizen, dus het is belangrijk dat u goed uitzoekt welk toeristenvisum Australië u voor uw reis nodig hebt. De ene variant is duurder en ingewikkelder aan te vragen dan de ander, terwijl de kans groot is dat u met uw reisdoel met beide varianten in aanmerking komt.

eVisitor Australië

Een toerist met de Nederlandse of Belgische nationaliteit voldoet over het algemeen wel aan de voorwaarden van een eVisitor Australië. Neem de voorwaarden van deze variant goed door om erachter te komen of deze variant bij u en uw reisdoel past. Mocht dit het geval zijn, zorg er dan voor dat u het visum op tijd aanvraagt.

Een toerist met de Nederlandse of Belgische nationaliteit voldoet over het algemeen wel aan de voorwaarden van een eVisitor Australië.

Met gemak het toeristenvisum Australië aanvragen

Heeft u uw paspoortgegevens - en eventueel die van uw medereizigers - bij de hand, dan bent u nog maar 5 minuten verwijderd van het wachten op toekenning van uw visum. De visumaanvraag is namelijk gemakkelijk online te regelen door middel van het invullen van het aanvraagformulier en het uitvoeren van de betaling. De betaling kunt u gemakkelijk voldoen via iDeal of Bancontact.

Een Australische Alligator

Ontvangst van het toeristenvisum

Maximaal een week na het aanvragen van uw online visum ontvangt u het document in uw mailbox. Wanneer uw vlucht naar Australië eerder vertrekt, is het verstandig om een spoedaanvraag in te dienen. Dit kan door in het aanvraagformulier de optie ‘spoed’ aan te vinken. In dit geval ontvangt u het visum met 90% kans nog binnen 24 uur in uw mailbox. De kans is dus groot dat u met een spoedaanvraag nog uit de voeten kunt, maar het beste is natuurlijk om op tijd te zijn met het aanvragen van uw visum, zodat u met een gerust hart naar het vliegveld kunt vertrekken.

Wees op tijd met het aanvragen van het toeristenvisum Australië. Na het indienen van een aanvraag wordt dit document niet meteen toegekend; het kan even duren voordat het document in uw mailbox verschijnt.

Vrijwilligerswerk verrichten tijdens uw vakantie in Australië

Als u tijdens uw vakantie in Australië werkervaring op wilt doen, kunt u ervoor kiezen om vrijwilligerswerk te verrichten in Australië. Dit is tevens mogelijk met een eVisitor. Echter dient het hoofddoel van uw reis wel toeristisch van aard te zijn.

Voorwaarden en geldigheid

Ga voor het indienen van uw visumaanvraag goed na of u aan de voorwaarden voldoet. Als u bijvoorbeeld wenst langer dan 3 maanden in Australië te verblijven, komt u niet in aanmerking voor een eVisitor. Het is overigens wel mogelijk om met dit document gedurende een jaar meerdere keren Australië in en uit te reizen met elke keer een maximum verblijf in Australië van 3 maanden. Ook dient u over een Nederlandse of Belgische zorgverzekering te beschikken mits u de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebt en dient uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn vanaf aankomst in Australië.