Als toerist naar Australië

Toeristenvisum Australië

Er zijn verschillende visums voor toeristen die naar Australië reizen, dus het is belangrijk dat u goed uitzoekt welk toeristenvisum Australië u voor uw reis nodig hebt. De ene variant is duurder en ingewikkelder aan te vragen dan de ander, terwijl de kans groot is dat u met uw reisdoel voor meerdere varianten in aanmerking komt.

eVisitor Australië

Toeristen met de Nederlandse of Belgische nationaliteit voldoen over het algemeen aan de voorwaarden van een eVisitor Australië. Neem de voorwaarden van dit visum goed door om erachter te komen of deze variant bij uw reisdoel past. Mocht dit het geval zijn, zorg er dan voor dat u het visum op tijd aanvraagt.

Toeristen met de Nederlandse of Belgische nationaliteit voldoen over het algemeen aan de voorwaarden van een eVisitor Australië.

Eenvoudig het toeristenvisum Australië aanvragen

Heeft u uw paspoortgegevens - en eventueel die van uw medereizigers - bij de hand, dan bent u nog maar 5 minuten verwijderd van het verzenden van uw visumaanvraag. De aanvraag wordt met het digitale aanvraagformulier namelijk probleemloos online ingediend en betaald. De betaling kunt u gemakkelijk voldoen via iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

Een Australische Alligator

Ontvangst van het toeristenvisum

Over het algemeen ontvangt u uw visum maximaal 5 werkdagen na het indienen van de aanvraag in uw mailbox. Wanneer uw vlucht naar Australië eerder vertrekt, is het verstandig om een spoedaanvraag in te dienen. Dit kan door in het aanvraagformulier de optie ‘spoedlevering’ aan te vinken. In dit geval ontvangt u het visum met 95% kans nog binnen een uur. Hoewel de kans dus groot is dat een spoedaanvraag op tijd goedgekeurd wordt, wordt aangeraden, het visum op tijd aan te vragen, zodat u met een gerust hart naar het vliegveld kunt vertrekken.

Wees op tijd met het aanvragen van het toeristenvisum Australië. Ook bij spoedaanvragen kan het (in uitzonderlijke gevallen) langer duren, voordat het visum wordt toegekend.

Vrijwilligerswerk verrichten tijdens uw vakantie in Australië

U kunt ervoor kiezen om tijdens uw vakantie in Australië vrijwilligerswerk te doen. Dit is tevens mogelijk met een eVisitor. Echter dient het hoofddoel van uw reis wel toeristisch van aard te zijn.

Voorwaarden en geldigheid

Ga voor het indienen van uw visumaanvraag goed na of u aan de voorwaarden voldoet. Als u bijvoorbeeld van plan bent langer dan 3 maanden aaneengesloten in Australië te verblijven, komt u niet in aanmerking voor een eVisitor. Het is overigens wel mogelijk om met dit visum gedurende een jaar meerdere keren Australië in en uit te reizen, mits elk afzonderlijk verblijf niet langer dan 3 maanden duurt.

Nederlandse en Belgische reizigers wordt aangeraden een European Health Insurance Card (EHIC) aan te vragen en op reis mee te nemen. Met deze pas hoeven eventuele zorgkosten in Australië niet voorgeschoten te worden, maar kunnen deze direct gedeclareerd worden door het ziekenhuis. Uw paspoort dient nog minimaal 3 maanden geldig te zijn op het moment van aankomst in Australië.