Uitleg over de aanvraagprocedure

Uitleg over het aanvraagformulier van het visum Australië

Het visum voor Australië kunt u eenvoudig, in slechts enkele minuten, online aanvragen. In het aanvraagformulier wordt eerst naar uw contact-, reis- en paspoortgegevens gevraagd. Vervolgens dient u enkele gegevens van een eventueel eerder ontvangen visum Australië in te vullen. Tot slot bevat het formulier een aantal achtergrondvragen die u moet beantwoorden. Op deze pagina worden de verschillende onderdelen uit het aanvraagformulier stap voor stap uitgelegd.

Stap 1: Voorbereidingen voorafgaand aan de visumaanvraag

Het is belangrijk om eerst te controleren, welk type visum u nodig heeft. Er zijn verschillende varianten van het visum voor Australië beschikbaar. Op deze website kunt u alleen het eVisitor visum Australië aanvragen. Aan het gebruik van dit visum zijn echter een aantal voorwaarden verbonden. Op de pagina voorwaarden van het visum Australië wordt beschreven, welke voorwaarden gelden voor het reizen met een eVisitor Australië. Controleer daarom eerst of uw reis aan deze vereisten voldoet.

Daarnaast wordt aangeraden, alvast de benodigde documenten en gegevens te verzamelen, voordat u begint met de visumaanvraag. Op deze manier kunt u het formulier vervolgens moeiteloos invullen. Zorg dat u in ieder geval de volgende documenten en gegevens van alle reizigers, voor wie u een visum Australië aanvraagt, bij de hand heeft:

  • Paspoortgegevens
  • Verwachte aankomstdatum in Australië
  • Eventueel: de gegevens van een vorig visum voor Australië

Stap 2: Aanvraagformulier voor het visum Australië invullen

Wanneer u aan alle voorwaarden voor het visum Australië voldoet en de benodigde informatie verzameld heeft, kunt u het aanvraagformulier invullen. U opent het formulier door op de onderstaande knop te klikken.

Nu het visum Australië aanvragen

Voor elk invulveld vindt u in de kolom rechts een korte instructie. Als u ook voor uw medereizigers een visum Australië wilt aanvragen, hoeft u maar één formulier in te vullen. Extra reizigers kunnen aan het einde van het formulier toegevoegd worden. In het eerste gedeelte van het aanvraagformulier vult u uw contactgegevens in. Als u voor meerdere personen een visum aanvraagt, hoeft u maar van één persoon de contactgegevens in te vullen. Let er vooral op dat het e-mailadres correct ingevuld wordt. Via dit e-mailadres wordt u namelijk op de hoogte gehouden over de status van uw aanvraag en ontvangt u het visum, nadat uw aanvraag is goedgekeurd.

Het tweede gedeelte van het formulier bevat enkele vragen over uw reis naar Australië. U vult hier het doel van uw reis en uw verwachte aankomstdatum in Australië in. Daarnaast geeft u aan of u het visum dringend nodig heeft en gebruik wilt maken van een spoedprocedure of niet.

In het derde deel van het formulier vult u informatie over de reiziger(s) in. Het gaat hier om gegevens uit het paspoort, eventuele aliassen of tweede nationaliteiten en gegevens uit een eventueel eerder visum Australië. Let erop dat de paspoortgegevens exact in het formulier overgenomen worden. Indien de betreffende reiziger al eerder een visum voor Australië ontvangen heeft, wordt aangeraden het nummer van dit visum (het Visa Grant Number of het Visa Label Number) in te vullen. Het is niet verplicht dit nummer in te vullen, maar wel aan te raden. Als de reiziger eerder een visum Australië ontvangen heeft, maar in het formulier geen visumnummer ingevuld wordt, kan het langer duren voor de aanvraag verwerkt wordt.

Tot slot worden in het formulier enkele veiligheidsvragen gesteld. Het betreft vragen over de verblijfsduur in Australië, een mogelijk strafrechtelijk verleden en de ziekte tuberculose. Indien één of meerdere van de achtergrondvragen met “Ja” beantwoord moet worden, is het helaas niet mogelijk op deze website een visum aan te vragen. Extra reizigers kunnen aan het formulier toegevoegd worden door op de knop “Voeg een reiziger toe” te klikken. Zodra u het formulier voor alle reizigers heeft ingevuld, klikt u onderaan de pagina op “Visum aanvragen”.

Stap 3: Ingevulde gegevens controleren en betaling voldoen

Wanneer u alle velden in het formulier ingevuld heeft en op de groene knop klikt, komt u op een pagina waar u de ingevulde gegevens nogmaals kunt controleren. U kunt een antwoord corrigeren door rechts van het veld op “bewerken” en vervolgens op “opslaan” te klikken. Wij raden u aan de gegevens – in het bijzonder de paspoortgegevens – zorgvuldig na te kijken. Een enkele typfout zal er namelijk al toe leiden dat het visum ongeldig wordt. Als uw aanvraag goedgekeurd wordt, betekent dit niet automatisch dat u naar Australië kunt reizen. Als de gegevens op het visum niet correct zijn, zal het visum niet aan uw paspoort gekoppeld kunnen worden en daarom ongeldig verklaard worden.

Als alle informatie correct is opgeslagen kiest u uw gewenste betaalmethode om de kosten te voldoen.

Stap 4: Visum Australië ontvangen per e-mail

Na het verzenden van het formulier ontvangt u per e-mail een bevestiging dat de aanvraag in behandeling genomen wordt. Vanaf dit moment duurt het meestal niet langer dan vijf werkdagen voor u uw visum Australië (en eventueel de visums van uw medereizigers) ontvangt. Heeft u een spoedaanvraag ingediend, dan ontvangt u uw visum over het algemeen al na een uur; 95% van alle spoedaanvragen wordt binnen een uur goedgekeurd. U dient het visum vervolgens uit te printen en op reis mee te nemen. Aangeraden wordt, het visum bij uw paspoort of in uw handbagage te bewaren, zodat u het bij het inchecken of boarden op het vliegveld direct kunt laten zien.