Kosten van het visum Australië

Visum Australië kosten

De kosten van een visum Australië hangen af van het type visum dat u aanvraagt. Het eVisitor Australië kost het minst en wordt gemakkelijk online aangevraagd.

Het goedkoopste visum Australië is het eVisitor. Deze variant is gemakkelijk online aan te vragen. Bijna alle reizigers komen voor deze variant in aanmerking.

Individuele visumaanvraag

Dient u alleen een aanvraag in voor uzelf of voor iemand anders? Dan bedragen de kosten €24,95. Dit bedrag is inclusief 21% BTW, consulaire kosten, servicekosten en aanvraagkosten.

Groepsaanvraag visum

Wanneer u of degene voor wie u de aanvraag indient, met een groep naar Australië reist, kunt u voor alle reizigers gelijktijdig, in één formulier, een aanvraag indienen. De kosten per persoon bedragen dan eveneens €24,95.

In Australië wordt betaald met de Australische Dollar

Geen bijkomende kosten

Wanneer u tijdig uw visum Australië aanvraagt en dus geen gebruikmaakt van de spoedaanvraag, bedragen de kosten €19,95. Dit bedrag is opgebouwd uit servicekosten, vermeerderd met 21% BTW. U dient dan wel de betaling te voldoen met Bancontact of iDEAL. Dit zijn de meest veilige, gemakkelijke en snelle manieren om te betalen. Het is ook mogelijk om het visum per creditcard of PayPal te betalen, maar de aanvraag wordt dan over het algemeen minder snel in behandeling genomen. Tevens betaalt u een kleine toeslag wanneer u per creditcard of PayPal afrekent.

Spoedaanvraag

Heeft u binnen enkele dagen een visum Australië nodig, dan is het verstandig om een spoedaanvraag in te dienen. Hiervoor betaalt u wel een spoedtoeslag. Het is echter niet aan te raden om dusdanig lang te wachten met het aanvragen van een visum dat u gebruik moet maken van een spoedaanvraag. De immigratiediens houdt namelijkregelmatig steekproeven, waardoor ook het goedkeuren van spoedaanvragen langer kan duren. Zorg er dus voor dat u op tijd begint met uw aanvraag.

Working Holiday Visum

Wanneer u voor werk naar Australië wilt reizen en niet voldoet aan de voorwaarden van een eVisitor visum, kunt u wellicht in aanmerking komen voor het Working Holiday Visum. Deze variant kost €330 en is niet via deze website verkrijgbaar. Met het aanvragen van een ETA Australië bent u ook duurder uit. Voldoet u dus aan de voorwaarden van het online visum Australië, dat u op deze website kunt aanvragen, raden we u aan deze variant aan te vragen.