eVisitor Australië

eVisitor Australië

Er zijn verschillende visums Australië. Heeft u de Nederlandse of Belgische nationaliteit? Dan is de kans groot dat een eVisitor bij u en uw reisdoel past. Heeft u een andere nationaliteit? Check dan of uw nationaliteit in het schema hieronder voorkomt. Als dat zo is, komt u waarschijnlijk in aanmerking voor een eVisitor Australië. Een eVisitor Australië is de goedkoopste variant van het visum Australië en bovendien gemakkelijk online aan te vragen.

SCHEMA LANDEN

Als uw nationaliteit in bovenstaand schema staat, kunt u nu meteen een eVisitor Australië aanvragen Beschikt u over een dubbele nationaliteit? Vul dan de gegevens van het paspoort in met de nationaliteit die in bovenstaand schema vermeld staat. Vergeet ook niet hetzelfde paspoort mee te nemen op reis.

Zorg voor een geldig paspoort

Het is belangrijk om te checken of uw paspoort nog geldig is voordat u een eVisitor Australië aanvraagt. Wanneer u in het bezit van een ongeldig paspoort een visum heeft aangevraagd, is uw visum ook ongeldig en dient u opnieuw een visum aan te vragen met een nieuw, geldig paspoort. Neem daarom goed de voorwaarden door om na te gaan of uw paspoort vervangen dient te worden voor u een visumaanvraag start, om onnodige kosten te besparen.

Uluru

Wat is het verschil tussen een ETA en een eVisitor Australië?

Een ETA aanvragen kan iedereen doen, onafhankelijk van welke nationaliteit een persoon heeft. Zoals in het schema hierboven te zien is, kan een eVisitor niet door iedereen worden aangevraagd. Beiden kunnen voor vakanties en zakenreizen worden gebruikt. Ook het bezoeken van familie of vrienden in Australië is toegestaan met zowel een ETA als en eVisitor. Er wordt echter aangeraden om, indien mogelijk, een eVisitor Australië aan te vragen in plaats van een ETA. Een eVisitor is namelijk een stuk goedkoper en bovendien gemakkelijk online aan te vragen. Een ETA daarentegen heeft een vrij ingewikkelde aanvraagprocedure. De geldigheidsduur is echter hetzelfde.

De Immigratiedienst raadt u aan om, indien u hiervoor in aanmerking komt, een eVisitor Australië aan te vragen.

Wees zorgvuldig met het invullen van het aanvraagformulier.

Neem de tijd om rustig het visum aan te vragen. Als u haast heeft met aanvragen, maakt u sneller fouten waardoor het uiteindelijk alleen maar langer duurt voor u het visum ontvangt, gezien deze fouten er, mogelijk in overleg met u, uitgehaald dienen te worden vanwege de geldigheid van het visum. Zorg er dus vooral voor dat uw paspoort geldig is wanneer u het aanvraagformulier invult en lees aandachtig het formulier door zodat u precies weet wat er ingevuld dient te worden.