eVisitor Australië

eVisitor Australië

Er zijn verschillende visums Australië. Heeft u de Nederlandse of Belgische nationaliteit? Dan is de kans groot dat een eVisitor bij u en uw reisdoel past. Heeft u een andere nationaliteit? Check dan of uw nationaliteit in het schema hieronder voorkomt. Als dat zo is, komt u waarschijnlijk in aanmerking voor een eVisitor Australië. Een eVisitor Australië is de goedkoopste variant van het visum Australië en bovendien gemakkelijk online aan te vragen.

Als uw nationaliteit in bovenstaand schema staat, kunt u nu meteen een eVisitor Australië aanvragen. Beschikt u over een dubbele nationaliteit? Vul dan de gegevens van het paspoort in met de nationaliteit die in bovenstaand schema vermeld staat. Vergeet in dit geval niet hetzelfde paspoort mee te nemen op reis.

Zorg voor een geldig paspoort

Het is belangrijk om te checken of uw paspoort nog lang genoeg geldig is voordat u een eVisitor Australië aanvraagt. Wanneer het paspoort, waarmee u het visum heeft aangevraagd, niet lang genoeg geldig is, is uw visum ook ongeldig en dient u opnieuw een visum aan te vragen met een nieuw, geldig paspoort. Neem daarom voor u een visumaanvraag start zorgvuldig de voorwaarden voor het visum door, om na te gaan of u een nieuw paspoort moet aanvragen. Zo bespaart u onnodige kosten.

Uluru

Wat is het verschil tussen een ETA en een eVisitor Australië?

Het ETA Australië kan door personen met verschillende nationaliteiten aangevraagd worden. Zoals in het schema hierboven te zien is, kan een eVisitor niet door iedereen worden aangevraagd. Beide visums kunnen voor vakanties en zakenreizen worden gebruikt. Ook het bezoeken van familie of vrienden in Australië is toegestaan met zowel een ETA als een eVisitor. De visums hebben bovendien dezelfde geldigheidsduur. Er wordt echter aangeraden om, indien mogelijk, een eVisitor Australië aan te vragen in plaats van een ETA. Een eVisitor is namelijk een stuk goedkoper en gemakkelijk online aan te vragen. Een ETA daarentegen heeft een vrij ingewikkelde aanvraagprocedure.

De immigratiedienst raadt u aan om, indien u hiervoor in aanmerking komt, een eVisitor Australië aan te vragen.

Wees zorgvuldig met het invullen van het aanvraagformulier

Neem de tijd om rustig het visum aan te vragen. Aanvraagformulieren die gehaast ingevuld worden, bevatten vaker fouten die gecorrigeerd moeten worden. In sommige gevallen wordt het visum ongeldig en moet een nieuwe aanvraag ingediend worden, waardoor het alleen maar langer duurt voor het visum toegekend wordt. Zorg ervoor dat uw paspoort nog minstens 6 maanden geldig op het moment van aankomst in Australië en lees de informatie in het formulier aandachtig door, zodat u precies weet wat er ingevuld dient te worden.