Werkvisum Australië

Werken in Australië

Voor werken in Australië is een visum benodigd. Er zijn verschillende werkvisums en visums voor zakenreizigers, dus het is belangrijk dat u goed uitzoekt, welke variant u voor uw reis nodig heeft.

Betaald werken

Bent u tussen de 18 en 31 jaar oud, dan komt u wellicht in aanmerking voor het Working Holiday Visum Australië. Met dit visum kunt u betaald werken tijdens uw vakantie in Australië. De maximale duur van een dergelijke werkvakantie is een jaar. Wel dient u minimaal elk half jaar te wisselen van werkgever. Met dit visum kunt u een onbeperkt aantal keer het land verlaten en opnieuw inreizen. Met een Working Holiday Visum mag u echter niet elk beroep uitoefenen. Het werk dat u met dit visum kunt doen, dient fysiek relatief zwaar te zijn. Kantoorwerk of werk in de keuken is bijvoorbeeld niet toegestaan. Wel kunt u werk verrichten op het gebied van landbouw, veehouderij, visserij, boomkwekerij, houtverwerking, mijnbouw en bouw.

Indien u geen betaald werk gaat verrichten in Australië, kunt u ook kiezen voor een eVisitor Australië. Veel reizigers vinden het Working Holiday Visum van maar liefst €330 te duur en kiezen daarom voor een eVisitor. Wanneer u geen betaald werk gaat verrichten in Australië en het geen probleem vindt, het land telkens na 3 maanden te moeten verlaten, voldoet het eVisitor Australië ook.

Als u uw werkvakantie in Australië wilt verlengen en u jonger dan 31 jaar bent, kunt u het Working Holiday Visum opnieuw aanvragen. U kunt deze aanvraag thuis, maar ook in Australië indienen. Voor de tweede aanvraag is het echter van belang dat u zich aan de voorwaarden van het eerste Working Holiday Visum heeft gehouden.

Enkel solliciteren

Om te solliciteren in Australië heeft u alleen een eVisitor nodig. Met het daadwerkelijk in dienst treden moet u echter wachten tot u over een specifiek werkvisum of Working Holiday Visum voor Australië beschikt.

Een zakendeal afsluiten

Op zakenreis

Wilt u op zakenreis naar Australië en wordt u tijdens deze reis niet betaald door een Australische werkgever (u mag wel betaald worden door uw Nederlandse of Belgische werkgever) en gaat u ook geen diensten of producten verkopen aan Australische consumenten? Dan komt u waarschijnlijk in aanmerking voor een eVisitor visum. Met een eVisitor bent u goedkoper uit dan wanneer u een werkvisum aanvraagt.

eVisitor Visum voor zakenreis

U kunt een eVisitor Australië aanvragen als u op zakenreis naar Australië gaat voor één of meer van de onderstaande activiteiten:

  • Meeting met (potentiële) zakenpartners
  • Netwerken en kennismaken
  • Vergaderen en onderhandelen
  • Tekenen van overeenkomsten
  • Bijwonen van beurzen, seminars, conferenties of conventies
  • Volgen van trainingen/cursussen
  • Uitvoeren van marktonderzoek

Vrijwilligerswerk

Zonder werkvisum vrijwilligerswerk verrichten in Australië is alleen toegestaan wanneer het hoofddoel van de reis naar Australië toeristisch van aard is. Vrijwilligerswerk dat anders door een betaalde Australische werknemer verricht zou worden, is niet toegestaan zonder werkvisum, ook niet als u voor dit werk niet betaald krijgt. Wanneer u vrijwilligerswerk wilt verrichten zonder te beschikken over een werkvisum, mag u niet voor uw werkzaamheden worden betaald. Wel mag u als dank voor het te verrichten werk kost en inwoning krijgen. Als u in Australië werk wilt verrichten tegen betaling, dient u dus een werkvisum aan te vragen.